+420 775 900 123

Android předstihl v runetu Windows XP

Výsledky statistiky společnosti LiveInternet ukazují, že v runetu se připojují k internetu prostřednictvím chytrých telefonů a tabletů s operačním systémem Android, stejně často jako používají počítače na bázi Windows XP.
Podíl mobilních přístrojů na bázi Android z celkového počtu zařízeních připojených k internetu v červenci činil 17,5 %, ve stejné době ukazatel pro Windows XP byl na úrovni 17,1 %. První místo v žebříčku zaujal operační systém Windows 7, jehož podíl činil 39,4 %. Na čtvrtém místě v seznamu se umístil mobilní program platformy iOS pro chytré telefony iPhone a tablety iPad, které využívá 5 % Rusů majících přístup k internetu.
Je třeba zmínit, že podle květnových průzkumů podíl chytrých telefonů v Rusku činil 71 %, před rokem tento ukazatel činil pouhých 40 %.  Podle slov hlavního analytika Hi-tech@Mail.ru 50 % zákazníků v Rusku upřednostňuje chytré telefony s Android. Podle jeho slov růst tržního podílu mobilní platformy od Google byl dosažen díky snížení cen těchto zařízení.

Zdroj: rg.ru

Novost 3